Доста любопитно изказване направи вицепремиерът Пеканов относно курса на служебното правителство

...
Доста любопитно изказване направи вицепремиерът Пеканов относно курса на служебното правителство
Коментари Харесай

Вицепремиерът Пеканов: Не е морално да продължим търговските отношения с Русия, но и други го правят

Доста любопитно изявление направи вицепремиерът Пеканов относно курса на служебното държавно управление за преориентация на България към Русия.

Надявам се, че интерконекторът с Гърция не е под въпрос, вършим всичко допустимо нещата да се случат в период, заяви по Нова ТВ служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов. Може би поради нашествието в Украйна не е морално да продължим търговски взаимоотношения с Русия, само че доста страни не престават тези връзки, добави той, съобщи OFFnews.bg.

Не бяха одобрявани с положително движение неща, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, сподели за предходния парламент Пеканов.

Вместо 22 има признат единствено един закон. Следващият парламент ще би трябвало да стартира с гласуването на тези текстове. Вече имах срещи с няколко министри, с цел да стартираме работа по тях. Сред тях са Законът за публичните поръчки, законът за персоналния банкрут и други, уточни Пеканов.

При сформирането на Народно събрание ще положа старания да убедя депутатите, че би трябвало да одобряват тези текстове незабавно. България досега не е получила пари по проекта. Предстои да бъде направено първото заплащане, посочи вицепремиерът.

Продължаваме с всички дейности по европейските стратегии, ще работя и по тематиката " Организацията за икономическо сътрудничество и раз " и влизането в Еврозоната, с цел да може следващата година да сме изцяло готови. България не би трябвало да остава в периферията на Европа, сподели Пеканов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР